Ovdje se primjenjuju brzi i lagani krediti
(Ponuda / Ostalo)

Ovdje se primjenjuju brzi i lagani krediti
06-18-2018

Pribavite svoj praznični zajam ovde bez stresa
(Ponuda / Ostalo)

Pribavite svoj praznični zajam ovde bez stresa
06-18-2018

Brza ponuda zajma u 48 sati
(Ponuda / Povrće)

Brza ponuda zajma u 48 sati
06-17-2018

Traktori Belarus "made in" Novi Sad

NOVI SAD - Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić otvorio je danas u Novom Sadu pogon beloruske fabrike traktora "Belarus", u koju je, u prvoj fazi, uloženo dva miliona evra i zaposleno 70 radnika.

"Veoma sam zadovoljan što smo dug put od potpisivanja ugovora do otvaranja fabrike prošli za manje od pet meseci. Preko razvojne banke Vojvodine obezbedili smo ovaj sjajan prostor i kreditne linije za kupovinu traktora, a preko Sekretarijata za rad i zapošljavanje finansiraćemo radna mesta", dodao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, pogon, koji će raditi pod nazivom "Belarus-Agropanonka", veoma je značajan ne samo zbog novih radnih mesta, koje je Vlada Vojvodina finansirala sa po 1.300 evra, već i zbog obezbeđivanja posla za desetak kooperanata na teritoriji cele Srbije.

"Ova fabrika je izuzetno značajna i za naše poljoprivrednike, koji će moći da dobiju poljoprivrednu mehaniziciju po nižim cenama. Dolazak 'Belarusa' u Vojvodinu i Srbiju je izuzetno važan signal i za druge strane investitore, pošto je fabrika u Minsku jedna od najvećig u svetu u proizvodnji traktora", istakao je pokrajinski premijer.

traktor

Zamenik ministra industrije Belorusije Genadij Bronislavovič, otpravnik poslova beloruske ambasade u našoj zemlji Sergej Čičuk i generalni direktor "Minskih traktorskig zavoda" (MTZ) Aleksandar Puhovoj najavili su dalju ekonomsku saradnju Srbije i Belorusije, a brojne goste pozdravio je direktor "Belarus-Agropanonke" Dragoljub Švonja.

Prigodnoj svečanosti prisustvovali su i potpredsednik Vlade Vojvodine Boris Barjaktarović, pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin, gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i drugi.

Pogon u industrijskoj zoni, na prostoru nekadašnje fabrike vijaka i žice "Petar Drapšin", ove godine će sklopiti oko 1.000 traktora, a do kraja 2014. proizvodnja bi trebalo da bude utrostručena.

Traktori "belarus" se proizvode u matičnoj fabrici "MTZ" u Misnku od 1946. godine i na nju, uključujući i 11 pogona u više evropskih zemalja, otpada čak 12 odsto svetske prodaje tih poljoprivrednih mašina.

IZVOR:Rtv