Evropski mlinski koncern otvorio mlin u Feketiću - "Julia mlin" uložio 5 mil EUR

"Julia mlin", deo centralno-istočno evropskog mlinarskog koncerna koji posluje u četiri države u regionu, otvorio je u mlin u Feketiću, saopšteno je juče iz te kompanije.

Vrednost ove grinfild investicije je veća od 5 mil EUR, a kako ističu u kompaniji "Julia mlin", to je "najveća investicija u 2011. u srpsku poljoprivredu".

U mlinu se koristi najsavremenija tehnologija sa trenutnim dnevnim kapacitetom od 150 tona proizvoda, a planira se i proširenje kapaciteta.

Mlin proizvodi tipska standardna brašna, kao i visokokvalitetna namenska brašna koja su prilagođena tehnologiji i zahtevima pojedinačnog kupca.

"Julia mlin Srbija" je osnovan 2008. godine, kao deo centralno-istočnog mlinskog kompleksa koji je u procesu stvaranja, i trenutno ima otvorene pogone u četiri zemlje u regionu. Osnivači su kompanija "BMBA Ckermuhlen AG" iz Švajcarske i mlinarska grupacija "Muehle Cottbus GmbH" - druga po veličini u Nemačkoj.

Osim 15 vrhunskih stručnjaka u ovoj oblasti, mlin planira da zaposli još nekoliko desetina radnika.

Sirovine za proizvodnju se nabavljaju od domaćih proizvođača i moraju biti najvišeg kvaliteta. Kvalitet se kontroliše u savremenim laboratorijama koje rade u sklopu fabrike, pa se vrlo brzo i tačno dobijaju podaci o kvalitetu sirovina, ali i samog gotovog proizvoda.

Kako je istaknuto, ključni kupci za ovaj mlin su oni koji imaju potrebu za visokim kvalitetom proizvoda. "

eKapija

Nemate prava da komentarišete. Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare.